Theemassage

Met behulp van mijn kennis van kruiden en mijn ervaring met verschillende massagevormen, heb ik deze massage zelf samengesteld. Deze massagevorm is uniek voor HEEL FIT.

Voorafgaand aan de massage bepaal ik samen met jou welke theesoorten, kruiden of specerijen gebruikt worden in de massage. Met deze kruiden maak ik kleine kruidenstempels. Met de kruidenstempels, gedoopt in warme olie, worden de meridianen op het lichaam behandeld. De massage bestaat uit een combinatie van drukpuntenmassage, masseren met de stempels en masseren met de handen. Door de warme olie en de druk komen de heilzame stoffen uit de kruiden vrij en trekken in de huid. Door de druk op de drukpunten worden blokkades opgeheven.
De werking van de massage is diep ontspannend.  De heilzame werking van kruiden is afhankelijk van de kruiden die gebruikt worden.

Zo werkt lavendel ontspannend, kalmerend en geeft een heerlijke geur af.Theestempel-320x320

Kruidenstempels kunnen echter ook gemaakt worden van niet-thee-kruiden.
Zo werkt een kruidenstempel met Vitamine C en algensoorten (Chlorella en Spirulina) in combinatie met zeezout sterk reinigend, versterkend en helend voor de huid.

Het onderdeel van de drukpunten is vergelijkbaar met een zoutpuntmassage.  Deze massage is niet vergelijkbaar met kruidenstempelmassage (massage met grote kruidenstempels).
Bij deze massagevorm masseer ik rechtstreeks met olie op de huid.

Houd je erg van thee en wil jij je eigen unieke theemengsel proeven, kijk dan bij het theeconsult.