Tijdens mijn universitaire studie in Wageningen heb ik twee cursussen intuïtieve massage gevolgd in Centrum Zilverdael. Deze cursussen werden gegeven door de yoga-meester Ben van Schie. Door veel te oefenen heb ik mijn technieken verbetert en uitgebreid. Ik maak gebruik van verschillende natuurlijke massage-olieën. Bijvoorbeeld druivenpit-olie en kokos-olie (ontgeurd). Eén olie is gemaakt door Ben van Schie. Deze olie op basis van amandelolie heeft een heel speciale geur en een verwarmende werking. De olieën die ik gebruik zijn geheel natuurlijke producten.

In 2011-1012 heb ik mij verder ontwikkelt tot NGS-erkend sportmasseur. Door meer van de spieren en sportfysiologie te leren, kan ik veel effectiever masseren en behandelen. Mijn gevoeligheid helpt hier enorm bij. Mijn handen gaan automatisch naar de plek met spierverhardingen.
Ik kan ook sport-tape, medical tape en verbanden aanleggen (tapen en bandageren).

Je kunt bij mij terecht voor sportmassage, ontspanningsmassage, zoutpuntmassage, theemassage en edelsteenmassage. Daarnaast gebruik ik massage als onderdeel voor Sensi-therapie.

Sportmassage

Deze vorm van massage is niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen. Deze massage is gericht op het verhelpen van een specifieke klacht. Daar waar de pijn en de spierverhardingen zitten wordt gemasseerd om de doorbloeding te bevorderen en afvalstoffen af te voeren. Dit kan naar wens van de cliënt met meer of minder druk gebeuren. Het is een effectieve massage binnen een kort tijdsbestek van een specifiek lichaamsdeel. Bij deze vorm van massage masseer ik rechtstreeks op de huid met olie.

Ontspanningsmassage

Even lekker ontspannen met aandacht voor u! Massage is een heerlijke g vorm van aandacht en aanraking waardoor het lichaam ontspant en de doorbloeding bevorderd wordt. Ontspanningsmassage is niet gericht op een specifieke klacht. Het is gericht op ontspanning van het gehele lichaam. Natuurlijk neem ik, indien u het wenst, een specifieke klacht wel mee. Over het algemeen wordt bij deze massagevorm meer olie gebruikt en minder druk dan bij sportmassage. Bij deze vorm van massage masseer ik rechtstreeks op de huid met olie.

Theemassage
Zoutpuntmassage

Drukpuntenmassage

Deze vorm van massage is beter bekend als Shiatsu-massage of acupressuur. Door het lichaam lopen verschillende energiebanen (meridianen). Bij stress en problemen kunnen deze energiebanen meer of minder geblokkeerd raken. Dit kan zich uiten in allerlei lichamelijke aandoeningen zoals pijn ergens in of op het lichaam. Zo vertelt het lichaam zelf wat er aan de hand is. Door kennis van de drukpunten kan de cliënt bewust gemaakt worden van het betreffende thema.
Door druk uit te oefenen op de verschillende drukpunten kan de energieblokkade worden opgeheven zodat de energie weer kan stromen. Bij deze vorm van massage houdt u gewoon uw kleren aan.
Ik gebruik drukpuntenmassage als onderdeel van Sensi-therapie. Zoutpuntmasssage heeft een soortgelijke werking, maar door het zout en de warme olie worden de drukpunten nog dieper geactiveerd.

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een dynamische schudmassage. Bij deze vorm van massage houdt u gewoon uw kleren aan. Het lichaam wordt in een ritmische beweging gebracht om te ontspannen. Dit kan met of zonder ondersteuning van muziek.
Ik gebruik speciale muziek afgestemd op de chakra’s. Dit geeft de holistic pulsing een extra diepe en ontspannende werking, waarbij de energie in het lichaam weer egaal verdeeld wordt.
Ik gebruik holistic pulsing als onderdeel van Sensi-therapie.

Edelsteen massage

Edelstenen hebben ieder hun eigen trilling en eigenschappen. Wij mensen hebben ook onze eigen trilling. Wanneer we ons niet goed voelen is deze trilling uit balans. Edelstenen kunnen onze trilling weer in balans brengen. Met edelstenen-therapie wordt hiervan gebruik gemaakt door de edelstenen op het lichaam te leggen. De edelstenen doen dan het werk. Met glad-gepolijste edelstenen kun je ook masseren. Dit kan zowel over de kleren heen (met grote stenen), als met olie rechtstreeks op de huid (met kleine stenen). Hierbij wordt het positieve effect van de edelstenen gecombineerd met het effect van de massage.

Met warme olie en twee kleine edelstenen naar keuze masseer ik uw hele lichaam. Bij deze massagevorm masseer ik rechtstreeks op de huid met olie.
Het is niet vergelijkbaar met een hotstonemassage. De verschillen met hotstonemassage zijn als volgt:

  • Bij hotstonemassage zijn de stenen verwarmd in een warmwaterbad.
  • Bij edelstenenmassage wordt gewerkt met warme olie, maar de edelstenen zelf zijn niet verwarmd.
  • Bij hotstonemassage wordt gewerkt met grote stenen en is weinig handcontact.
  • De stenen die ik gebruik in de edelstenenmassage passen in de palm van mijn hand. Hierdoor is er altijd hand-huid-contact en voel ik precies wat ik doe.
  • Bij hotstonemassage wordt gewekt met 1 soort steen en komt de werking uit de warmte die wordt afgegeven.
  • Bij edelsteenmassage wordt gewerkt met edelstenen naar keuze en heeft elke edelsteen zijn eigen specifieke werking.
  • Bij hotstonemassage wordt een deel van de stenen zonder massage op het lichaam gelegd. Dit kan met edelstenen ook en dit is te vinden bij edelstenentherapie.
  • Bij edelstenenmassage masseer ik met twee kleine edelstenen. Mogelijk kan ik die wel tijdelijk op een specifieke plek leggen, maar dat is dan extra en maakt geen standaard deel uit van de massage.

edelstenentherapieedelstenenmassage