Edelsteen massage

Edelstenen hebben ieder hun eigen trilling en eigenschappen. Wij mensen hebben ook onze eigen trilling. Wanneer we ons niet goed voelen is deze trilling uit balans. Edelstenen kunnen onze trilling weer in balans brengen. Met edelstenen-therapie wordt hiervan gebruik gemaakt door de edelstenen op het lichaam te leggen. De edelstenen doen dan het werk. Met glad-gepolijste edelstenen kun je ook masseren. Dit kan zowel over de kleren heen (met grote stenen), als met olie rechtstreeks op de huid (met kleine stenen). Hierbij wordt het positieve effect van de edelstenen gecombineerd met het effect van de massage.

Met warme olie en twee kleine edelstenen naar keuze masseer ik je hele lichaam. Bij deze massagevorm masseer ik rechtstreeks op de huid met olie.
Het is niet vergelijkbaar met een hotstonemassage. De verschillen met hotstonemassage zijn als volgt:

  • Bij hotstonemassage zijn de stenen verwarmd in een warmwaterbad.
    Bij edelstenenmassage wordt gewerkt met warme olie, maar de edelstenen zelf zijn niet verwarmd.
  • Bij hotstonemassage wordt gewerkt met grote stenen en is weinig handcontact.
    De stenen die ik gebruik in de edelstenenmassage passen in de palm van mijn hand. Hierdoor is er altijd hand-huid-contact en voel ik precies wat ik doe.
  • Bij hotstonemassage wordt gewekt met 1 soort steen (basalt) en komt de werking uit de warmte die wordt afgegeven.
    Bij edelsteenmassage wordt gewerkt met edelstenen naar keuze en heeft elke edelsteen zijn eigen specifieke werking.
  • Bij hotstonemassage wordt een deel van de stenen zonder massage op het lichaam gelegd. Dit kan met edelstenen ook en dit is te vinden bij edelstenentherapie. Bij edelstenenmassage masseer ik met twee kleine edelstenen. Mogelijk kan ik die wel tijdelijk op een specifieke plek leggen, maar dat is dan extra en maakt geen standaard deel uit van de massage.

edelstenenmassageedelstenentherapie