Mijn naam is Caroline Hoogerwerf. Ik woon in Apeldoorn en ben sportmasseuse en sensi-therapeute.

Vroeger heb ik op vrij hoog niveau gedanst. Moderne dans was mijn favoriet. Ballet vond ik te saai. Dat ik daardoor belangrijke basistechnieken heb gemist is mij nooit verteld. Noch is mij verteld dat je bij stoppen met dansen (3x in de week) moet afbouwen en het starten met dansen weer moet opbouwen. Vanwege flexibele banden en een verminderd spierkorset heb ik een rugblessure opgelopen in 1999. Sindsdien heb ik niet meer serieus gedanst. Doordat ik uit eigen ervaring weet dat danssport topsport is én dat elke blessure het einde kan maken aan je danscarrière wil ik alles doen wat in mijn macht ligt om dansers te helpen blessures te voorkomen.

Als sportmasseuse help ik dansers hun prestaties verbeteren. Ik masseer dagelijks dansers en pas de druk aan, aan de behoeften van mijn klanten. Ik ben aangesloten bij de NGS, het Nederlands genootschap voor Sportmassage.
Als dansschool of dansacademie kun je een lezing aanvragen over blessurepreventie voor dansers. Dan kom ik vertellen over de meest algemene (en typische) dansblessures en hoe je deze kunt voorkomen.

Naast sportmassage kun je de volgende massages ondergaan:

  • zoutpuntmassage,
  • theemassage,
  • ontspanningsmassage en
  • edelsteenmassage

Ik werk ook op locatie zoals bij de voetbalclub RDC Deventer, waar ik verzorger ben.

Als kind had ik al interesse in kruiden en hun geneeskrachtige werking. Tijdens mijn studie biologie aan de Universiteit Wageningen heb ik onder anderen de vakken kruidkunde gevolgd. Daarnaast heb ik heel veel boeken gelezen en mix ik al sinds 1995 mijn eigen kruidenthee. Met deze kennis en ervaring heb ik een diep-werkende thee massage ontwikkeld. Ook maak ik voor jou de kruidenthee die je lekker vind en die bij je past door middel van een thee-consult.

Sensi-therapie richt zich op (zelf) genezing.
Met behulp van de biosensor en een combinatie van verschillende technieken stimuleer ik het zelf-genezend vermogen.
Daarnaast begeleid ik mensen in de bewustwording van hun gezondheidsproblematiek, waarmee ze kunnen voorkomen dat ze ernstig ziek worden.

Sinds 1994 houdt ik mij bezig met Reiki. Ik ben ingewijd in niveau I en II. Door Reiki behandelingen te geven help ik mensen tot rust en ontspanning te komen. Met yoga, meditatie, chakra-cursussen en intuïtieve massage heb ik mij zelf en mijn gevoeligheid steeds verder ontwikkeld. Nu gebruik ik Reiki in combinatie met de Sensi-therapie. Je kunt echter ook een aparte afspraak voor een Reiki-behandeling maken.

Ik heb mijn hooggevoeligheid en aanleg voor het geven Reiki leren zien als talent, die ik in kan zetten om anderen te helpen. Juist in deze tijd waarin steeds meer hooggevoelige kinderen (nieuwe tijdskinderen) worden geboren is het belangrijk te weten hoe deze kinderen het beste begeleid kunnen worden. Als ervaringsdeskundige kan ik hiermee als goed helpen.

Kom een keer langs in mijn praktijk voor een kennismaking of een behandeling. Ik zie je graag.

Caroline Hoogerwerf